home
wat biedt Be Balanced
persoonlijke coaching
teambegeleiding en intervisie
over Be Balanced
waarom Be Balanced
contact
linkedin

ORGANISATIE-ONTWIKKELING - PRAKTIJKVOORBEELDEN


DE COACHENDE MANAGER en PERSOONLIJK LEIDERSCHAP

Veranderingen in de omgeving van uw organisatie vragen om een wijziging van de heersende leidersschapsstijl: de coachende manager naast persoonlijk leiderschap bij alle werknemers!

Door een integrale, op alle organisatieniveau’s gerichte aanpak, ontstaat een grote betrokkenheid. De intentie om te willen veranderen groeit en er ontstaat een grotere teamspirit. Het gaat om het creëeren van een open cultuur waarin zelfreflectie en groei voorop staan. Beoordelingsgesprekken zijn op ontwikkeling gericht. Het accent ligt op het leren toepassen van leiderschaps- vaardigheden in de dagelijkse praktijk van de manager.

WORK LIFE BALANCE en STRESS MANAGEMENT CONSULTANCY

Veel (internationale) bedrijven zijn 24-uurs-organisaties. In deze organisaties ervaren medewerkers meer en meer stress en werkdruk. Het werk vraagt om een volwaardige loyaliteit en beschikbaarheid - denk aan e-mails en de GSM. Thuis werken bijvoorbeeld beide partners en delen het eventuele oudersschap. Scholen en verenigingen doen een beroep op ouders om een bijdrage te leveren. Deze prestatiedruk en veeleisende omgevingen vragen om grote flexibiliteit van de werknemer en de kunst om zo aan de steeds weer veranderende eisen te kunnen blijven voldoen.

U als manager bent verantwoordelijk voor de wijze waarop de organisatie en de medewerkers zich ontwikkelen binnen deze set van elkaar soms concurrerende eisen.

AANPAK

Leidinggevenden stellen eerst via een assessment een persoonlijk ontwikkelplan op en zullen daarna zelf, met dezelfde instrumenten de medewerkers ondersteunen bij het vaststellen en bereiken van hun persoonlijke ontwikkelplannen. Teamcoaching en intervisie kan dit proces verder versterken. De leidinggevende kan kiezen voor ‘schaduwcoaching’ waarin hij of zij feedback ontvangt op stijl en effectiviteit.

AANPAK

In samenspraak met directie, de medische- en ARBO-diensten stelt BE BALANCED een reeks van workshops samen waarin het verantwoordelijk management en hun teams, ervaringen delen met het managen van stress. Met inzet van hulpmiddelen als 180/360 graden-instrumenten, zelfreflectievragen en rollenspelen kunnen deze ervaringen besproken worden. Vervolgens kan BE BALANCED medewerkers faciliteren bij het opstellen van reëele doelstellingen.